Thursday, January 2, 2014

7 hälsoeffekter av avokado!


Sju snabba om fördelarna med avokado!

1.Förhindrar hjärt-och kärlsjukdomar.
Avokado är rik på folat, enkel- och fleromättade fettsyror som minskar risken för hjärt- och kärlsjukdom och stroke. Det goda fettet i avokado bidrar också till att förhindra åderförkalkning. Kaliumet i avokado bidrar till att sänka blodtrycket.

2. Avokado minskar risken för att utveckla prostatacancer.
Frukten innehåller vissa beståndsdelar som bidrar till att minska utvecklingen av prostatacancer. Bland annat Vitamin E, lutein och betakaroten.

3. Avokado förbättrar vissa funktioner i immunförsvaret.
Även här är det E-vitaminet som bidrar till att stärka immunförsvaret och verka antiinflammatoriskt, samt minskar risken för vissa cancerformer.

4. Avokado bidrar till att underhålla tarmens hälsa.
Avokado har en hög halt av kostfibrer vilket förbättrar miljön i tarmen och förhindrar förstoppning, upptaget av fett minskar, sänker plasma insulin och plasma kolesterol och sänker det glykemiska indexet.

5. Avokado har antioxiderande effekt.
Frukten bidrar till att minska den oxiderande effekt som fria radikaler har i kroppen som också bidrar till en rad olika sjukdomar som cancer. På så vis skyddar avokado oss från degenerativa sjukdomar som cancer.

6. Avokado bidrar till en frisk hy.
Den bidrar till att upprätthålla frisk hy på grund av dess antiinflammatoriska effekter och fungerar som fuktgivare om den kommer i direktkontakt med huden.

7. Avokado sänker nivån av dåligt kolesterol.
Det positiva fetterna i avokado bidrar till att transportera ut det dåliga kolesterolet.

No comments:

Post a Comment