Lunchen som jag tillredde var en härlig morotsoppa med sting!
Här kommer receptet:
1 gul lök
1 morot
2 selleristjälkar
3 dl grönsaksbuljong
salt och cayennepeppar
1 tsk riven ingefära
4 msk pressad apelsin
ev rivet limeskal och sojayoghurt till serveringen
Hacka löken, skär moroten i bitar och skär sellerin i mindre bitar. Koka alla grönsaker i buljongen tills de mjuknat. Gör en puré av soppan med en stavmixer. Tillsätt den rivna ingefäran och apelsinjuicen. Lägg till salt och cayennepeppar efter tycke och smak. Till slut kan man dekorera med en klick med sojayoghurt och limeskal. Själv hade jag enbart en ugnsrostad morotsbit ;)
Till middag valde jag en Afrikansk vegogryta som även den är toppen!!
Perfekt till matlåda och barn verkar gilla den!
Receptet till den är som följer:
2 gula eller röda lökar
1 påse naturella jordnötter
4 dl koka kikärtor
2 stora skivade bananer
1/2 paket krossade tomater
1 dl (soja/havre) grädde
1 klick jordnötssmör
Curry
Citronsaft
Salt och peppar
Hacka löken och fräs den i valfri olja i en kastrull. Häll ner kikärtor, jordnötter och bananer och strö curry över grytan. Låt fräsa någon minut. Häll sedan i tomatkrossen, vegogrädden och rör varsamt runt. Tillsätt jordnötssmör och smaka av med ytterligare curry, citronsaften, salt och peppar. Låt allt puttra samman på svag värme under lock en stund. Servera med lite ris och valfria grönsaker!
1 påse naturella jordnötter
4 dl koka kikärtor
2 stora skivade bananer
1/2 paket krossade tomater
1 dl (soja/havre) grädde
1 klick jordnötssmör
Curry
Citronsaft
Salt och peppar
Hacka löken och fräs den i valfri olja i en kastrull. Häll ner kikärtor, jordnötter och bananer och strö curry över grytan. Låt fräsa någon minut. Häll sedan i tomatkrossen, vegogrädden och rör varsamt runt. Tillsätt jordnötssmör och smaka av med ytterligare curry, citronsaften, salt och peppar. Låt allt puttra samman på svag värme under lock en stund. Servera med lite ris och valfria grönsaker!
No comments:
Post a Comment