Tuesday, October 29, 2013

Mandel scones!

I detta stormande höstrusk kan det vara gott att skapa sig mysiga helgvanor. Mitt helgtips nummer ett är att ta sig tid att läsa dagstidningen i sängen. Därefter slänga ihop mandelscones. Dessa fluffiga och ljuvligt doftande små underverk ligger på andra plats i min lista över favorit bröd. Lättare bröd att baka får du leta efter! Och resultatet är slående! Scones med smak och doft av mandel är ljuvligt.. 

Du behöver:

2 dl dinkelmjöl
6 dl mandelmjöl
4 tsk bakpulver
1 nypa salt
75g rumstempererat smör
3-4 dl mandelmjölk, yoghurt eller filmjölk

Sätt ugnen på 250 grader. Förbered  bakplåt med bakplåtspapper. Blanda mjöl, bakpulver & salt i en bunke. Finfördela smöret med fingrarna i mjölet, häll därefter i mandelmjölken eller vad du har hemma. Rör ihop snabbt. Det blir en relativt kladdig deg, varav fördelen med att blanda ihop med sked! Använd dig gärna av mandelmjölk då smaken av mandel förstärks utan att bli påträngande! 

Gräddas i ugnen i ca 12-15 min. 
Kolla till bröden då de snabbt bränns vid!







No comments:

Post a Comment