Rätten är uppdelad i tre moment.
Röran, tomatsalsan och guacamole.
Vi börjar med röran. Till den behöver du:
100g valnötter
1/2 msk koriander
2 msk tamari
1 1/2 msk spiskummin
1/2 tsk chilipulver
1 vitlöksklyfta
Mixa alla ingredienser i en mixer. Gärna grovt för att få lite tuggmotstånd. Lägg upp på fat.
Till Tomatsalsan behöver du:
3 dl hackade tomater
1 dl hackad röd paprika
1/4 finhackad lök
1 msk olivolja
1/2 tsk cayennepeppar
1/2 tsk havssalt
En näve färsk koriander
Blanda samman alla ingredienser och lägg upp i en skål.
Till Guacamolen behöver du:
Minst två mogna avokado frukter.
1-2 msk färsk citronsaft
1-2 vitlöksklyftor
Havssalt & peppar vid behov.
Jag gör ofta mycket större mängder än vad som anges i detta recept. Så detta är grunden, gör gärna mer! Till mängderna i detta recept behövs 4 stycken kålblad och ca 2 dl hackad sallad.
Lägg valnötsröran i botten av kålbladen, därefter tomatsalsa, guacamole och finhackad sallad.
Vik ihop och njut av färgerna och de fantastiska smakerna!!
Kan intyga att den är precis så god som Evelyn skriver! Älskar verkligen den här rätten!
ReplyDelete