Tuesday, October 22, 2013

21 minuter värda att se!

Varför inte börja denna vecka med en hög dos av inspiration. Jamie Oliver inspirerar mig! Hans kamp för en bättre värld fyller mig med glädje och inspiration. Om något, så finns det hopp! För några år sedan fick han möjligheten att hålla ett 21 minuter Ted talks, och på vilket imponerande sätt han gjorde det!

"Alla barn borde få lära sig 10 rätter som kan rädda deras liv". 

Jamie Olivers Ted Talks
 
Jag tror verkligen att han är inne på någonting väsentligt. När generation efter generation kommer längre och längre ifrån kulturen att laga mat, socialisera kring matlagning och äta tillsammans, så tappas inte bara intresset för matlagning, utan konsekvenserna blir att det inhandlas mer färdigmat och så kallad skräpmat med försämrad hälsa som följd.

Det finns människor som tycker att han är självgod, men det är ingen nyhet att han har kommit långt och inte drar sig för motstånd. Han använder sig av sitt namn på mycket produktivt sätt, han kan skapa och han väljer att kämpa för att skapa förändring! Även i Sverige ser jag potential och stora möjligheter till att lära våra barn i skolan och även hemma att börja värdesätta matlagning igen. Livskunskap som säkerligen kommer att rädda livet på oss!!


No comments:

Post a Comment