Saturday, March 29, 2014

Vegan rawfood brownies!

Det är så lätt att göra Vegan Rawfood brownies att det inte finns någon som helst anledning att utsätta sin kropp för de triangelmärkta ingredienserna vetemjöl och vitt socker. Från och med idag inser jag att det inte kommer att bli så att jag bakar igen på det viset, om möjligen vid undantag. Men jag tror knappt det..

Dessa små underverk är gjorda på 100% naturliga, oraffinerade ingredienser och de innehåller varken gluten eller laktos och är sötade av dadlar och är härligt kladdiga! Inget sockerrus, enbart en skön känsla i kroppen. Vem kan säga nej till något sånt!?


Grundsats ca 8 bitar:
2,5 dl valnötter (+ ½ dl hackade valnötter)
2 dl färska dadlar
½ dl rå kakaopulver
1 tsk vaniljpulver
en nypa havssalt

Mixa valnötterna med dadlarna, kakaon och vaniljpulvret till en deg i matberedare. Blanda ner de hackade valnötterna och för över degen i en fyrkantig form med bakplåtspapper. Tryck ut med fingertopparna och ställ in en kort stund i frysen. Under tiden kan du göra en grym chokladfrosting som även den är raw.

Raw choklad frosting:
½ dl kokossmör
½ dl färska dadlar
2msk rå kakaopulver
Ett par msk vatten

Mixa allt och tillsätt mera vatten om det behövs. Ha med en matsked kokosolja för att få frostingen glansig och mer krämig. Bred ut över den kylda browniedegen, dela sedan upp i valfritt stora delar. Toppa gärna varje bit med en hel valnöt eller kokosflarn.

Ruskigt gott!


No comments:

Post a Comment