Detta behövs för 4 portioner:
600 g laxfilé
1 msk fänkålsfrö
1 tsk salt
1 msk muskavadosocker
1 msk rapsolja
1 st citron
Matvetesallad:
2 dl matvete
1 stort äpple
½ st fänkål
rivet skal och saft från ½ citron
2 msk rapsolja
1 msk honung
½ tsk salt
½ krm svartpeppar
1 kruka färsk dill
Gör så här:
Koka matvetet efter anvisningarna på dess förpackning. Kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Skiva fänkålen tunt och blanda med äpple och matvete. Rör ihop citron, rapsolja, honung, salt och peppar til len dressing. Blanda ihop dressingen med matvetet. Klipp över dill strax innan du serverar.
Skär laxen i 4 portionsbitar. Stöt fänkål. salt och socker i en mortel och fördela kryddblandningen på laxen. Stek dem i rapsolja, ca 4 min per sida.
Servera tillsammans med salladen. Garnera med citronklyfta. Voila!
Tack! Vilken komplimang - kul att du lade upp den! :)
ReplyDeleteVerkligen så gott!!
ReplyDelete