Friday, January 24, 2014

Rödbetshummus!

Så otroligt gott alternativ att ha på knäckemackan eller surdegslimpan som på bilden!


Det här behöver du:

3dl torkade gula ärtor
2st rödbetor
1-2 vitlöksklyftor
Ca 0,5dl olivolja
2tsk citronsaft
Lite vatten
2msk oskapande sesamfrön
0,5tsk gurkmeja
Salt, svartpeppar

Lägg ärtorna i blöt över natten.
Häll av vattnet och koka dem mjuka i en kastrull. Koka även rödbetorna mjuka och gnid sedan av skalet.
Mixa ärtor och rödbetor till mos, pressa i vitlök och tillsätt kryddor, olja och vatten för önskad konsistens. 

Till snabbsyrad kål behöver du:
1/4 vitkålshuvud
Salt, ca 1-2 kryddmått
1tsk citronsaft

Riv vitkålen eller strimla fint.
Strö över salt och knåda kålen tills den vattnar sig. Häll av eventuellt vatten. Pressa citronsaft över.

Voilà!

No comments:

Post a Comment