Det här behöver du:
3dl torkade gula ärtor
2st rödbetor
1-2 vitlöksklyftor
Ca 0,5dl olivolja
2tsk citronsaft
Lite vatten
2msk oskapande sesamfrön
0,5tsk gurkmeja
Salt, svartpeppar
Lägg ärtorna i blöt över natten.
Häll av vattnet och koka dem mjuka i en kastrull. Koka även rödbetorna mjuka och gnid sedan av skalet.
Mixa ärtor och rödbetor till mos, pressa i vitlök och tillsätt kryddor, olja och vatten för önskad konsistens.
Till snabbsyrad kål behöver du:
1/4 vitkålshuvud
Salt, ca 1-2 kryddmått
1tsk citronsaft
Riv vitkålen eller strimla fint.
Strö över salt och knåda kålen tills den vattnar sig. Häll av eventuellt vatten. Pressa citronsaft över.
Voilà!
No comments:
Post a Comment