Tuesday, September 10, 2013

Sötstark lövbiff

Mat som går fort att tillaga och är riktigt fräsch är ett måste för mig. Många tycker att det är en ekvation omöjlig att lösa.

Så är INTE fallet.

Söndagen var full i varenda minut och när vi väl kom hem var vi rejält hungriga. Då fräste vi på i pannan och lagade en riktig immunförsvars rätt. Det här behöver du.

Marinaden:
0,5 dl soja
0,5 dl lokalt producerad honung
3 msk vitvinsvinäger
3 msk fint skuren ingefära
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk mjöl

Övriga ingredienser:
100 g sockerärtor
2 grovt hackade salladslökar
1 röd chillifrukt

Börja med att blanda marinaden, skiva köttet och lägg strimlorna i marinaden. Blanda ordentligt. Grovhacka övriga grönsaker och lägg i en skål. Hetta upp en stekpanna alternativt en wokpanna. När pannan är riktigt het slänger du i sockerärtorna, bara så de får färg. Ta upp de igen och skaka av lövbiffen innan du fräser köttet mycket snabbt i omgångar tillsammans med den hackade chilin och salladslöken. Ta upp och fräs nästa omgång. När allt kött har stekts lägger du i allt i pannan och toppar med marinaden. Låt puttra i Max en minut!

Avnjuts med grönsallad eller jasminris! Receptet är för 4 personer.


2 comments:

  1. This looks delicious and healthy, thanks for the recipe! Google did not translate all the words.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hey there Candice! Thank you for your response!! I´m sorry Google translate couldn´t find all the right words! Let me know what the words are and I´ll try to find it in English for you! The food is def worth a try!! :)

      Delete