Wednesday, September 24, 2014

Vegetarisk lasagne a la Nadja

I veckan väckte dottern ett kärt minne. 
Hon ville att vi skylle laga rätten som länge var hennes absoluta favorit. Då är det svårt att säga nej, och egentligen, varför skulle jag? Rätten i sig är vegetarisk lasagne! Jajamensan, med spenat som grundingrediens.  

Så idag var det dags.


Det här behöver du:

1 finhackad gul lök
1 grovt riven morot
1 msk olivolja
2pkt fryst bladspenat (500g)
15 hackade soltorkade tomater
1 burk lätt creme fraiche
1 tsk dragon
Salt och grovmalen svartpeppar
2 krm muskotnöt
500g keso
Ca 10 st lasagneplattor
150g smulad chévre

Fräs lök och morötter i olivolja och blanda ned tinad spenat, soltorkade tomater, creme fraiche och kryddor. Varva lasagneplattor och spenatröran och Keso. Avsluta med ett lager spenatröra. Strö över chévre och grädda i 250 grader i 25 minuter.

Smaklig spis!






1 comment: