Hon ville att vi skylle laga rätten som länge var hennes absoluta favorit. Då är det svårt att säga nej, och egentligen, varför skulle jag? Rätten i sig är vegetarisk lasagne! Jajamensan, med spenat som grundingrediens.
Så idag var det dags.
Det här behöver du:
1 finhackad gul lök
1 grovt riven morot
1 msk olivolja
2pkt fryst bladspenat (500g)
15 hackade soltorkade tomater
1 burk lätt creme fraiche
1 tsk dragon
Salt och grovmalen svartpeppar
2 krm muskotnöt
500g keso
Ca 10 st lasagneplattor
150g smulad chévre
Fräs lök och morötter i olivolja och blanda ned tinad spenat, soltorkade tomater, creme fraiche och kryddor. Varva lasagneplattor och spenatröran och Keso. Avsluta med ett lager spenatröra. Strö över chévre och grädda i 250 grader i 25 minuter.
Smaklig spis!
Guuuuud vad gott! Jag kommer hem och äter!!
ReplyDelete