Sunday, September 28, 2014

Fräscht alternativ




Varför jag fortsätter att tjata om alternativa laxrätter är just för att vi ska slippa tillaga lax på samma sätt gång på gång. 

Kärt barn har som känt, många namn! 

Livsmedelsverket vill att vi äter mycket fisk och fet fisk innehåller bra fetter och det mättar utan att att vara påträngande. Det finns flera fördelar! Just därför tänkte jag föreslå ännu ett alternativ, nämligen zuccini- och vitlökstäcke att lägga över laxen innan du skjutsar in den i ugnen för tillagning.

Det du behöver är:

1 zucchini
2 vitlösklyftor
Salt och peppar
2 dl creme fraiche 
1 klick smör 

Börja med att riva hela zucchinin grovt. Kläm ut vätskan från den med händerna och stek i stekpannan tillsammans med två pressade vitlöksklyftor, salt och peppar och även creme fraiche. Lägg färska eller frysta filer som fått tina i en smord ugnsform med lite salt och peppar på. Täck sedan dessa med täcket och tillaga i ugn, 200 grader ca 15-20 minuter.  

Servera gärna med broccolibuketter, hyvlade morötter tillsammans med en dressing med olivolja, balsamvinäger och svartpeppar!

Voila!


No comments:

Post a Comment